کد خبر : 6596
تاریخ انتشار : یکشنبه 10 دسامبر 2023 - 16:24

از فرصت‌ قانون جهش تولید دانش‌بنیان بهتر استفاده کنیم

از فرصت‌ قانون جهش تولید دانش‌بنیان بهتر استفاده کنیم

  معاون پژوهشی وزرات علوم، با اشاره به معافیت مالیاتی لحاظ شده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: ۲ درصد از ۸۳۰ هزار میلیارد تومان مالیات دستگاه های مالیات‌پرداز، ۱۶ هزار میلیارد تومان است که می‌توان با همکاری صنایع از این ظرفیت برای اثربخشی بیشتر و درآمدزایی استفاده کرد. به گزارش پایگاه خبری کوشا خبر

 

معاون پژوهشی وزرات علوم، با اشاره به معافیت مالیاتی لحاظ شده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: ۲ درصد از ۸۳۰ هزار میلیارد تومان مالیات دستگاه های مالیات‌پرداز، ۱۶ هزار میلیارد تومان است که می‌توان با همکاری صنایع از این ظرفیت برای اثربخشی بیشتر و درآمدزایی استفاده کرد.

به گزارش پایگاه خبری کوشا خبر ، پیمان صالحی امروز (یکشنبه) در سی و ششمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه، پژوهشگاه ها و موسسات آموزش عالی با تاکید بر اهمیت مهارت افزایی افزود: سالانه حدود ۳۰۰ هزار نفر در مراکز هدایت شغلی آموزش می بینند، بنابراین باید روی محتوای این آموزش ها دقت کرد.‌ از این مراکز به خوبی حمایت می کنیم و همه دانشجویان می توانند در آن شرکت کنند.

وی در این نشست در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی با صنعت و جامعه هم ظرفیت خوبی است، سال گذشته ۶۹۰ نفر و امسال تاکنون هزار و ۲۰ نفر در این فرصت های مطالعاتی شرکت کرده اند و ممکن است جزو موارد اجباری آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم درباره مستندسازی همه فعالیت های دفتر ارتباط با جامعه و صنعت گفت: همه آیین نامه های پژوهشی و اطاعات دانشگاه ها در این زمینه در کتابچه هایی منتشر می شود.

وی درخصوص قانون جهش تولید دانش بنیان نیز عنوان کرد: بر اساس این قانون هر بخش دولتی و خصوصی که با دانشگاه قرارداد ببندد، مشمول معافیت مالیاتی می شود. امسال کل سیستم مالیات پرداز کشور باید ۸۳۰ هزار میلیارد تومان مالیات بدهد؛ اگر تا پایان امسال بتوانیم اثربخش تر باشیم و از فرصت قانون جهش تولید دانش بنیان استفاده و ۲ درصد این میزان را برای قرارداد هدف گذاری کنیم و با این بخش قرارداد ببندیم حدودا ۱۶ هزار میلیارد تومان می شود.

صالحی توضیح داد: البته مشکل صنایع خصوصی این است که شاید این قانون بعدا با دقت اجرا نشود. در برخی استان ها استانداران به خوبی صنایع را متقاعد کردند که این قانون اجرا می شود. بنابراین باید از حمایت استانداران استفاده کرد. آیین نامه اجرایی این قانون مصوب و ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: ماموریت گرایی را باید از طریق استانداران پیگیری کرد. اگر استاندار بخواهد همه نهادها ماموریت های ویژه خود را بر اساس اولویت های استان به دانشگاه ها ارجاع می دهند و دانشگاه غیر از وظایف ذاتی وظایفی هم بر اساس مشکلات استان دارد.

صالحی با تاکید بر جذب دانشجویان پسادکتری گفت: امروز ۱۶۰ هزار دانشجوی دکتری داریم که سالی ۱۵ هزار نفر دانش آموخته می شوند، ولی محقق پسادکتری هنوز به ۲ هزار نفر هم نرسیده است، در حالی که موتور محرکه پژوهش و فناوری را محققان پسادکتری تشکیل می دهند. برای پیشبرد و توسعه محققان پسادکتری، حمایت از پسادکتری را در چهار سطح در شورای عالی عتف برنامه ریزی و تصویب کردیم. همچنین گذراندن پسادکتری جزو امریه سربازی شده است و تا ۵۰۰ نفر امریه سربازی در سال را مجوز گرفتیم.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.