کد خبر : 1442
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1 آگوست 2017 - 11:12

نفتی ها یا خودروسازان / استاندارد یورو۵ را کدامیک کلید می زنند؟

نفتی ها یا خودروسازان / استاندارد یورو۵ را کدامیک کلید می زنند؟

به‌گزارش پایگاه خبری کوشا خبر، اما و اگر بر سر استاندارد سوخت خودروها ؛ خودروسازها نیاز به بنزین استاندارد دارند و از سوی دیگر سوخت با کیفیت با سوخت‌وساز آلاینده خودرو یعنی هیچ. این تمام آن چیزی است که ممکن است هر دو طرف این ماجرا را درگیر دو مسئله کند : کیفیت سوخت و

به‌گزارش پایگاه خبری کوشا خبر، اما و اگر بر سر استاندارد سوخت خودروها ؛ خودروسازها نیاز به بنزین استاندارد دارند و از سوی دیگر سوخت با کیفیت با سوخت‌وساز آلاینده خودرو یعنی هیچ. این تمام آن چیزی است که ممکن است هر دو طرف این ماجرا را درگیر دو مسئله کند : کیفیت سوخت و کیفیت مصرف آن!

آغاز ماجرا ؛ ۴سال قبل

چهارسال قبل زمانی که شرط الزام رعایت استاندارد یورو۴ در خودروهای تولید داخل و سوخت مورد نیاز آن مطرح شد بین این دو بخش تنش‌هایی به‌وجود آمد که کدام بخش ابتدا این استاندارد را در محصول تولیدی خود رعایت کند، این‌بار بعد از گذشت چهار سال باز هم سازمان ملی استاندارد اعلام کرده است که باید تا سال ۹۸ استاندارد یورو۵در سوخت و خودروهای تولید داخل رعایت شود.

این بحث این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که کدام بخش باید ابتدا استاندارد یورو۵ را در محصول نهایی خود رعایت کند؟ آیا مسئولین و مدیران این دو بخش بزرگ صنعت کشور در میان دغدغه‌های مدیریتی خود به این مسئله اهمیت می‌دهند که حاصل رعایت این امر برای صنایع خودرویی ، زیست محیطی و دست‌اندرکاران سلامت شهروندان تا چه میزان می‌تواند خوشحال کننده باشد.

دولت یازدهم با اتخاذ سیاست های متفاوتی سعی در افزایش کیفیت سوخت مصرفی خودرو داشته و از سوی دیگر مسئولان وزارت صنعت همواره بر واردات و یا تولید خودروهایی با مصرف سوخت مناسب تاکید داشته و دارند ؛ اما سوال دیگری که این میان باقی است اینکه سیاست های دولت در دو بخش تا چه میزان به صورت همگام به پیش رفته و توانسته از هدف گذاری تا حصول نتیجه موفق باشد؟

رعایت استاندارد یورو۵ در صنعت خودرو اهمیتی پر واضح دارد، اما در دیگر روی سکه باید گفت که تنها تولید سوخت یورو۵ کفایت نمی‌کند و باید در کنار آن توزیع گسترده و فراگیر صورت گیرد. عدم توزیع سوخت با کیفیت بالا و دارای استانداردهای روز جهانی تا حدی از اهمیت برخوردار است که چنانچه سوخت بی کیفیت وارد چرخه مصرف شود حتی واردات خودروهای با کیفیت بالا و هیبریدی را نیز بی‌فایده می‌کند .

ولی ملکی، نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان مشکلات موجود در مسیر الزامی شدن رعایت استاندارد یورو۵۵ در خودرو‌های تولید داخل، گفت: یکی از دلایل آلودگی هوا وسایل نقلیه عمومی و خصوصی هستند و هرچقدر استانداردهای کاهش آلودگی در وسایل نقلیه را رعایت کنیم از حجم آلودگی هوا کاسته می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به مشکلات موجود در مسیر رعایت استاندارد یورو۴ در سال‌های گذشته اشاره کرد و ادامه داد: خودرو سازها خودرو دارای استاندارد یورو۴۴ را تولید کرده بودند اما متاسفانه سوخت مورد نیاز این محصولات توسط وزارت نفت توزیع نمی‌شد.

وی با اعتقاد بر وارد بودن اعتراض خودرو سازان را در این زمینه، گفت: اگر خودروسازان استاندارد یورو۵ را رعایت و مصرف‌کننده نیز هزینه رعایت این استاندارد را پرداخت کند، اما زیر ساخت رعایت این استاندارد که سوخت مناسب است فراهم نباشد کل پروسه بیهوده می‌شود.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بر التزام خودروسازان به رعایت استانداردهای لازم در تولیدات خود و ایجاد یک هماهنگی بین آنها، وزارت نفت و معاونت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، خاطرنشان کرد: طبیعی است که انجام این هماهنگی یک ضمانت اجرای برای رعایت استانداردهای یورو۵ به‌جود می‌آورد.

اسدالله قره خانی،نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشتر مشکلات دراعمال استاندارد یورو ۴ در زمینه تولید سوخت، تولید گازوئیل یورو۴ بود تا بنزین یورو۴، گفت: تولید بنزین یورو۴ خواسته همگان بوده و در گذشته دعوا بیشتر بر سر تولید گازوئیل یورو۴ بود.

وی ادامه داد: گفته می‌شد خودروهای گازوئیل سوز سواری نداریم به همین دلیل اگر گازوئیل یورو۴ تولید کنیم خودریی نیست که استفاده کنند و از آن‌طرف خودروساز ادعا می‌کرد که چون سوخت نیست خودرو گازوئیل سوز با استاندارد یورو۴ تولید نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی باید تولید بنزین خودرا به سمت استانداردهای بین‌المللی ببرد، ادامه داد: این کار باعث کاهش اکتان و سطح آلایندگی سوخت می‌شود و در بازدید از پالایشگاه تهران بحث تولید بنزین یورو۵ نیز مطرح شد.

قرخانی در ادامه گفت و گوی خود تاکید کرد که خودروسازان نیز باید ملزم به تولید خودروهای مطابق با استانداردهای یورو۵ باشند و عدم اقدام یک بخش نباید به معنای عدم اقدام دیگر بخش باشد و هرکدام به صورت مستقل به‌سمت رعایت این استاندارد در تولیدات خود حرکت کنند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در صحبت‌های خود به تولید روزانه ۲۴میلیون سوخت یورو۴ در کشور اشاره کرد و گفت: بعد از افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس قرار شده به خودکفایی تولید بنزین برسیم نه خودکفایی در تولید بنزین یورو۴، گفته شد که به‌صورت تدریجی کل بنزین یورو۴ کشور را تامین می‌کند اما در حال حاضر بنزین با اکتان بالا را جهت مصرف در کلان‌ شهرها را تامین می‌کند.

قره خانی همچنین، ادامه داد: زمانی کل فازهای پالایشگاه خلیج فارس به اتمام برسد می‌تواند بنزین یورو۴ کشور را تامین کند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان صحبت‌های خود به عدم ترجیح دو بخش خودروسازی و تولیدکنندگان بنزین بر یکدیگر در زمینه اعمال استاندارد بین‌المللی اشاره کرد و گفت: هر دو بخش مسئول اعمال این استانداردها بر محصولات خود هستند و این توانایی را نیز دارند، به‌ویژه خود وزارت نفت.

کوشاخبر؛ باز می گردیم به سوال ابتدای این گزارش ؛کدام بخش باید ابتدا استاندارد یورو۵را در تولید خودر رعایت کند؟ سوالی که در پاسخ به آن باید گفت که شرط اعمال و  رعایت این استاندارد در گرو رعایت و آغاز آن در هر دو بخش به‌صورت همزمان است.اما باید دید این دو بخش بزرگ از صنعت کشور در راستای سلامت جامعه و پیشرفت کشور در رعایت استانداردهای جهانی در تولید محصولات چه زمانی به هم‌نظری و همگامی لازم می‌رسند، و تا چه ‌میزانی صلاح مردم را در رفتار خود می‌بینند.

کوشاخبر

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.