کد خبر : 4117
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 3 اکتبر 2019 - 13:58

باران پاییز در راهست….شهرداری به عنوان متولی دفع آب های سطحی تمهیدات لازم را فراهم نماید

باران پاییز در راهست….شهرداری به عنوان متولی دفع آب های سطحی تمهیدات لازم را فراهم نماید

پاییز آمده و باران های پاییزی در راهند در حال حاضر به دلیل نبود شبکه دفع آب‌های سطحی با هر بارش باران خیابان‌های اهواز مملو از آب می‌شوند. به گزارش پایگاه خبری کوشا خبر؛ شبکه فاضلاب براساس سرانه جمعیت ساخته شده است و ظرفیت نگهداری آب‌های سطحی را ندارد از همین رو لازم است ظرف

پاییز آمده و باران های پاییزی در راهند در حال حاضر به دلیل نبود شبکه دفع آب‌های سطحی با هر بارش باران خیابان‌های اهواز مملو از آب می‌شوند.
به گزارش پایگاه خبری کوشا خبر؛ شبکه فاضلاب براساس سرانه جمعیت ساخته شده است و ظرفیت نگهداری آب‌های سطحی را ندارد از همین رو لازم است ظرف یک بازه زمانی ۱۰ ساله این شبکه در اهواز ساخته شود.
در زمان اجرای پروژه‌های زیرساختی باید پیش از بهره برداری تمام زوایای آن به لحاظ کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد، در نقطه‌ای از شهر ،محله کیانشهر ساخته شد، اما به دلیل رعایت نکردن الزامات مهندسی با هر بارش باران شاهد تجمع مقدار زیادی آب باران هستیم.

نخستین بارندگی فصل پاییز باعث آب‌گرفتگی معابر عمومی، خیابان‌ها، کندی عبورومرور و تردد می گردد به‌طوری که نبود کانال‌های دفع آب های سطحی در خیاب سبب تجمع آب در نقاط مختلف شده و این موضوع شهروندان را با مشکلات بسیاری مواجه می‌کند.
عدم وجود یک سیستم کارآمد در هدایت آب‌های سطحی و مسیر اصلی شهر و نبود طرح جامع و استراتژی درخصوص جمع‌آوری آب‌های سطحی از عمده دلایل آب‌گرفتگی معابر شهر است.
قطعا زمانی که شهرسازی و برنامه‌ریزی شهری با یک دیدگاه جامع و آینده‌نگر پیش نرود سبب می شود تا امروز با توسعه شهر و شهرنشینی در سطح شهر برای عبور جریان آب و روان‌آب‌های حاصل از بارندگی در زمان‌های سرریز شدن جوی، با چنین معضلاتی روبرو شویم.

برنامه‌ریزی و طراحی شهری در حوزه مدیریت آب‌های سطحی با تمرکز بر تخصص‌گرایی در راستای طراحی کانال‌های دفع آب‌ها و روان‌آب‌ها و همچنین تدوین طرح جامع سیستم دفع آب‌های سطحی و روان‌آب‌ها در شهر ضروری است .

تنها راهکار برون رفت کلانشهر اهواز از این شرایط، اجرای طرح جامع شهری توسط متولی دفع آبهای سطحی است.
طرح جمع آوری آب های سطحی تنها نباید محدود به یک دوره زمانی یک یا دو ساله باشد و باید طی یک برنامه ریزی ۱۰ ساله اجرایی تا وضعیت موجود ساماندهی شود.

مبانی طراحی مقاطع خطوط انتقال فاضلاب براساس حجم فاضلاب عبوری است نه دفع آب های سطحی.

اهواز شهریست با توپوگرافی  و عوارض طبیعی هموار که آب های سطحی بصورت ثقلی قادربه جریان  در آن نیست و از آنجا که مبانی طراحی مقاطع خطوط انتقال فاضلاب بر اساس حجم فاضلاب عبوری است نه دفع آب های سطحی لذا این آب ها در معابر و خیابان ها جریان پیدا می کنند.

شرکت آب و فاضلاب متولی هدایت آب های سطحی نیست بلکه متولی انتقال و دفع بهداشتی فاضلاب است و آنچه *مازاد بر حجم فاضلاب* وارد شبکه فاضلاب می شود در معابر و خیابان ها جاری می شود .

شبکه فاضلاب اهواز بیش از ۴۰ سال قدمت دارد که اکنون جوابگوی جمعیت و توسعه فعلی نیست و ما در حال بازسازی ،اصلاح و به روز رسانی آن هستیم.

خیابان های اهواز شیب طولی و عرضی برای هدایت روان آب ها ندارند و این مساله موضوعی است که باعث آبگرفتگی معابر می شود.
شبکه های آب سطحی باید جزو مطالعات طرح جامع شهرداری اهواز باشد اما در این زمینه شهرداری برنامه ای برای دفع آب های سطحی ندارد.
کارون بهترین زهکش دفع آب های سطحی است.
اهواز شیب ملایمی از دو طرف به سمت رودخانه کارون دارد اما جاده ساحلی مانند سدی عمل می کند تا آبی که می تواند به سمت کارون جاری شود، در محیط زندگی مردم مشکل ساز می شود. این آب به جای ورود به کارون وارد فاضلاب ها می شود و با توجه به اینکه مقاطع فاضلاب نیز محدود هستند، فاضلاب وارد خیابان می شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.