کد خبر : 4065
تاریخ انتشار : شنبه 14 سپتامبر 2019 - 9:07

در نشست امضای قرارداد میدان گازی بلال راهکارهای نفت و گاز پارس برای تامین گاز کشور در ۲۵ سال آینده اعلام شد

در نشست امضای قرارداد میدان گازی بلال راهکارهای نفت و گاز پارس برای تامین گاز کشور در ۲۵ سال آینده اعلام شد

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس راهکاری های کوتاه مدت و بلند مدت این شرکت برای تأمین مستمر حداقل ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور طی ۲۵ سال آینده را تشریح کرد. به گزارش پایگاه خبری کوشا خبر، محمد مشکین‌فام در جریان امضای قرارداد طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال بین این شرکت به عنوان کارفرما و شرکت

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس راهکاری های کوتاه مدت و بلند مدت این شرکت برای تأمین مستمر حداقل ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور طی ۲۵ سال آینده را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری کوشا خبر، محمد مشکین‌فام در جریان امضای قرارداد طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال بین این شرکت به عنوان کارفرما و شرکت پتروپارس به عنوان پیمانکار عمومی با اشاره به توسعه میدان گازی پارس جنوبی طی۲۰ سال اخیر، گفت: در ابتدای توسعه این میدان، ۲۹ فاز متعارف گازی با ظرفیت ۱ میلیارد فوت مکعب برای هر فاز و توسعه یک بلوک لایه نفتی برنامه ریزی شده که امیدواریم این هدف به زودی محقق شود.مشکین فام در مورد چشم‌انداز ۲۵ ساله شرکت نفت و گاز پارس گفت: با توجه به چشم‌انداز تعریف شده، این شرکت خود را به تأمین مستمر حداقل ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور مکلف می داند ضمن آنکه هم‌اکنون بیش از ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور از سوی نفت و گاز پارس تأمین می‌شود.

تولیدی شدن همه بلوک‌های پارس جنوبی تا پایان امسال

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در مورد وضعیت پروژه‌های در دست اقدام، گفت: تا پایان امسال ۵ سکوی باقی مانده پارس جنوبی که در یارد شرکت صدرا در بوشهر در حال ساخت هستند، آماده و نصب می‌شوند و به این ترتیب همه بلوک‌های تعبیه شده در پارس جنوبی به استثناء فاز ۱۱ تولید گاز خواهند داشت.

وی نگهداشت تولید را دیگر مسئله مهم شرکت نفت و گاز پارس خواند و گفت: بر مبنای چشم‌انداز باید نگهداشت تولید را در نظر داشته باشیم.

مشکین‌فام با بیان اینکه تاکنون افت فشار محسوسی در میدان گازی پارس‌جنوبی نداشته‌ایم، گفت: در طول ۴ الی ۵ سال آینده، پیش‌بینی می‌کنیم که افت فشار افزایش یابد و برای تحقق چشم‌انداز ۲۵ ساله باید این کسری جبران شود.

راهکارهای کوتاه مدت برای تداوم تأمین ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت این شرکت برای تحقق برنامه چشم انداز ۲۵ ساله، گفت: راهکارهای کوتاه مدت که کلید اجرای آن ها زده شده است شامل اسیدکاری، مشبک‌کاری، تعمیر چاه‌ها، حفر چاه‌های جدید و لوله‌کشی بین سکوها و نیز بین سکو و خشکی است.

وی ادامه داد: در بخش اسیدکاری در ۶ ماهه نخست امسال، ۱۱ حلقه چاه اسیدکاری شده و تا پایان امسال نیز ۱۱ حلقه دیگر اسیدکاری می‌شود که تا مرحله کنونی تا حد زیادی به تولید افزوده شده است.

مشکین‌فام در مورد مشبک‌کاری چاه‌ها نیز گفت: با توجه به اینکه مشبک‌کاری لایه K۱ برخی چاه‌ها صورت نگرفته بود، با تدابیر صورت گرفته ۱۱ حلقه چاه در شش ماهه نخست امسال مشبک‌کاری صورت گرفته که منجر به افزایش تولید گاز شده است.

وی از تعمیر چاه‌ها به عنوان یکی دیگر از راهکارهای کوتاه مدت یاد کرد و گفت: از آنجایی که چاه‌ها ۱۰ سال در سرویس هستند، باید تعمیر شوند و بر همین اساس طی ۶ ماهه نخست امسال یک چاه تعمیر شد و قرار است تا پایان سال نیز ۴ حلقه چاه دیگر تعمیر شوند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس حفر ۶۰ حلقه چاه جدید در محدوده بلوک‌بندی موجود را دیگر راهکار کوتاه مدت خواند و گفت: با حفر چاه‌های جدید در محل بلوک‌بندی‌های موجود می‌توان افزایش تولید را رقم زد.

وی دیگر راهکار کوتاه‌مدت را تشریح کرد و گفت: با لوله‌کشی بین سکوها و نیز لوله کشی بین سکو و خشکی، می‌توان افت فشار گاز را به نصف کاهش داد.

راهکارهای بلند‌مدتی که با میدان بلال آغاز شد

مشکین‌فام راهکارهای بلندمدت برای تداوم تأمین ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور را تشریح کرد و گفت: برای این راهکارها روی بلوک‌های اطراف میدان پارس‌جنوبی تمرکز شده است که برای نخستین گام، قرارداد توسعه میدان بلال امروز منعقد شد.

وی ادامه داد: بعد از میدان بلال برای موقعیت “یلدا” فعالیت را شروع می‌کنیم و به زودی حفر چاه اکتشافی را آغاز می‌کنیم؛ بعد از آن کار بر روی نواحی شمالی میدان آغاز می‌شود. البته این فعالیت‌ها مقدمات راهکارهای طولانی مدت هستند و بعد از آن تمرکز ما روی میادین مجاور از جمله میدان پارس‌شمالی، فرزاد و کیش خواهد بود تا گاز آنها به خشکی منتقل شود.

مشکین فام با بیان اینکه هم‌اکنون در سایت جنوبی، ۱۳ پالایشگاه با ظرفیت فرآورشی ۲۷ میلیارد فوت مکعب داریم که با احتساب ایران ال‌ان‌جی این ظرفیت به ۲۹ میلیارد فوت مکعب در روز می‌رسد، گفت: باید برای تأمین خوراک این پالایشگاه‌ها در ۲۵ سال آینده به فکر باشیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس آخرین مرحله راهکار بلند مدت را برشمرد و گفت: در نهایت شرکت نفت و گاز پارس ساخت سکوهای فشار افزایی را در برنامه دارد که به عنوان آخرین مرحله از راهکارهای بلند مدت شناخته می‌شود.

قرارداد میدان بلال بهینه شده است

وی به قرارداد توسعه میدان بلال اشاره کرد و گفت: برای توسعه این میدان قراردادهای متنوعی را به عنوان گزینه داشتیم و تلاش کردیم با در نظر گرفتن شرایط بین‌المللی، تمامی مشکلاتی که در این قراردادها دیده بودیم را رفع کنیم.

مشکین‌فام با بیان اینکه این قرارداد با شرکت پتروپارس منعقد شده است گفت: از آنجایی که تأمین مالی این پروژه از سوی کارفرما صورت می‌گیرد، بنابراین پیمانکار هیچ پاداشی را برای اجرای پروژه نخواهد داشت و صرفاً حق مدیریت پروژه را دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه توسعه پارس‌جنوبی اهمیت بسزایی برای کشور دارد گفت: امید است با تداوم حمایت‌های قوای سه‌گانه کشور و دستگاه‌ها بتوانیم چشم‌انداز تأمین مستمر گاز برای برنامه ۲۵ ساله را تحقق بخشیم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.