کوله پشتی برای دانشآموزان خوب یا بد؟

کوله پشتی برای دانشآموزان خوب یا بد؟ به گزارش پایگاه خبری کوشا خبر؛کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: کوله پشتی نباید روی پشت شل قرار بگیرد یعنی بندهای شانهای آن باید طوری تنظیم شوند که کوله پشـتی به طور کامل قالب پشت بدن را بپوشاند. مریم براتی در خصوص
کوله پشتی برای دانشآموزان خوب یا بد؟
به گزارش پایگاه خبری کوشا خبر؛کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: کوله پشتی نباید روی پشت شل قرار بگیرد یعنی بندهای شانهای آن باید طوری تنظیم شوند که کوله پشـتی به طور کامل قالب پشت بدن را بپوشاند.
مریم براتی در خصوص نحوه انتخاب کوله پشتی سالم برای دانشآموزان اظهار کرد: از جمله وسایلی که به طور روزمره توسط دانشآموزان مورد استفاده قرار میگیرد، کوله پشتی است. وزن، نحوه و مدت زمان حمل کوله پشتی از جمله ویژگیهایی هستند که میتوانند موجب تغییر در راستا و انحناهای سـتون فقرات، اختلالات و دردهای اسکلتی – عضلانی نظیر درد کمر و شانه، ایجاد فاصله میان مهرههـا، بـروز تغییـرات قلبی – عروقی، تنفسی و تغییرات الگوی راه رفتن شوند.
وی افزود: این مسئله در کودکان و نوجوانـان کـه هنـوز عضـلات، رباطها و استخوانهای آنان تا پایان دوره بلوغ، مراحل تکاملی و رشد فیزیکی خود را طی میکننـد و مسـتعد بیشترین ضایعات ممکن هستند، از حساسیت بیشتری برخوردار است.
براتی گفت: با مطالعه و افزایش اطلاعات خود در ارتباط با کوله پشتی، از اختلالات مرتبط با استفاده از آن میتوان پیشگیری کرد.
وی در خصوص مزیت استفاده از کوله پشتی افزود: میزان مصرف انرژی هنگام استفاده از کوله پشتی نسبت به انواع دیگـر کیـفهـا کمتـر اسـت و استفاده از آن، آسیب کمتری برای بدن ایجاد میکند به همین دلیل استفاده از کولـه پشـتی در مقایسـه بـا دیگر انواع کیفها پیشنهاد میشود. باید توجه شود که حداکثر وزن مجازکوله پشتی و محتویات آن باید ۱۰ درصد وزن دانشآموز باشد.
کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان در خصوص شرایط خرید کوله پشتی گفت: کوله پشتیای را انتخاب کنید که سبکتر و دارای قسمتهای مختلف برای وسایل باشد به گونهای که بتوان به صورت متقارن از هر دو سمت چپ و راست آن استفاده کرد تا فشـار بیشـتری بـه هـیچ سـمتی از شـانه و کمـر وارد نشـود.
وی افزود: کوله پشتی باید بند سینهای و کمر داشته باشد و در قسمتهای مختلف آن (پشت و بندها) از اسفنج استفاده شده باشد و جهت توزیع مناسبتر نیرو، بندهای شانهای پهن باشند. بهتر است جهت حفظ ایمنی از نوارهای شبرنگ روی کوله پشتی استفاده شده باشد.
براتی در خصوص نحوه استفاده از کوله پشتی توصیه کرد: بندهای کوله پشتی باید در حدی تنظیم شوند که هنگام حرکت، کوله پشتی بر پشت جابهجا نشود. همچنین، هنگام پوشیدن کوله پشتی باید دقت کرد بندهای شانهای متقارن تنظیم شـوند یعنی یکی شل و یکی سفت نباشد و حتماً بندهای سینهای و کمری بسته شوند.
وی گفت: استفاده از یک بند کوله پشتی در کوله پشتیهای دوبندی، کوله پشتیهای تک بندی و کوله پشتیهایی با بند نازک، باعث افزایش فشار وارده بر شانهها و ستون مهرهها و ایجاد درد میشود از این رو موقـع خریـد کولـه پشتی دقت کنید که حتماً دارای دو بند اسفنجدار باشد و هنگام پوشیدن حتماً از هر دو بند آن استفاده شود.
کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان افزود: کوله پشتی نباید روی پشت شل قرار بگیرد یعنی بندهای شانهای آن باید طوری تنظیم شوند که کوله پشـتی به طور کامل قالب پشت بدن را بپوشاند.
وی بیان کرد: بهتر است در چیدمان وسایل کوله پشتی، اشیای سنگینتر در قسمت عقب کوله پشتی (نزدیک به پشت)، اشیای با وزن متوسط در قسمت میانی و اشیای سبک در جلوی کوله پشتی قرار بگیرند و تا حد امکان از تمام فضای کوله پشتی استفاده شود. چنانچه پس از چیدمان وسایل در کوله پشتی، وزن آن بیش از حد اسـتاندارد شود، وسایل مازاد با دستها حمل شود. برای پوشیدن کوله پشتی نیز بهتر است ابتدا آن را روی میز قرار داد و سپس پوشید.
براتی افزود: هنگام خرید لوازم التحریر بهتر است به جای خرید کتب و دفاتر بـا جلـدهای کلفت و سنگین، دفاتر با جلدهای کاغذی خریداری شود و از قرار دادن وسایل غیرضروری در آن نیز خودداری شود.
کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: کوله پشتیهای چرخدار تنها در شرایطی توصیه میشوند که در تمام مسیر رفت و آمد و همچنین محیط مدرسه و خانه نیازی به حمل و نقل دستی آن مثلاً از روی پلههـا نباشـد زیرا این کولهها وزن بیشتری نسبت به کولههای عادی دارند و چرخ و اسکلت مخصـوص دسـته در صورت قرار گرفتن روی شانهها به پشت و کمر صدمه وارد میکند.
به نقل از دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، وی به دانش آموزان توصیه کرد: در فاصلههای طولانی به طور مداوم کوله پشتی را حمـل نکنید. در صـورت احساس خستگی، کوله پشتی را درآورید، تعدادی از نرمشهایی که توسط مربـی تربیـت بدنی آموزش داده شده است را انجام دهید و سپس دوباره کوله پشتی را به نحو صحیح بپوشید و مسـیر خـود را ادامه دهید.
براتی افزود: در صورت احساس درد در شانه و گردن، احساس سوزش و خارش و گزگز بازو و قرمزی روی شانه حتماً این موارد را به کارشناس بهداشت مدرسه اطلاع دهید.
برچسب ها :اخبار خوزستان ، اخبار روز ، پایگاه خبری کوشا خبر ، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان ، کارشناس گروه سلامت نوجوانان ، کوشاخبر ، کوله پشتی ، مریم براتی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰